Tym razem przepis na pyszną, zdrową i pożywną kolację - pasta z tuńczyka z twarogiem i warzywami :)
Podana gramatura starczy na kilka posiłków bądź na kolację w kilka osób ;)
Składniki:
150 g twarogu chudego
130 g tuńczyka z wody
pół cebuli
pół papryki
przyprawy
Sposób wykonania:
Twaróg rozdrobnić - najlepszym sposobem będzie rozdrobnienie łyżką bądź po prostu rozdrobnienie mikserem. Tuńczyka odsączyć, połączyć z twarogiem. Cebulę oraz paprykę drobno posiekać, połączyć wszystkie składniki. Doprawić do smaku.
Smacznego!
Przykładowy posiłek może wynosić 100 g pieczywa żytniego oraz 120 g pasty. Do tego mile widziane są również świeże warzywa i np niesłodzona herbata.
Porcja takiej pasty wraz z pieczywem to mniej więcej 323 kcal, w tym 31 g białka, 47 g węglowodanów i 2,5 g tłuszczu. Jak widać posiłek jest zdrowy, a przy tym dostarcza nam dużą ilość białka przez co idealnie może być wykorzystywany jako posiłek po treningu ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz