27 marca 2014

Lekki czwartek to lekka rybka - Dary morza cz. IV

Jak tam Wam idzie zaznajomienie się z „darami morza”? Mam nadzieję, że z niecierpliwością czekacie na kolejne posty ;)
Dzisiaj na ruszt przygotowałam dla Was tilapię. Danie proste w przygotowaniu, nie wymagające dużego nakładu czasowego ;)

Tilapia z ziemniakami i wiosenną sałatką

Składniki:

150 g tilapii
200 g ziemniaków
10 g oliwy z oliwek
4-5 pomidorków koktajlowych
pół ogórka zielonego
mix sałat
sos koperkowo - ziołowy
przyprawy

Sposób wykonania:
Ziemniaki obieramy ze skorupy, przyprawiamy, gotujemy na parze. Tilapię obieramy ze skóry (jeżeli oczywiście ktoś lubi ryby ze skórą może zostawić - ja osobiście ją ściągam), przyprawiamy do smaku. Możemy dodać ją do ziemniaków i uparować bądź po prostu wsadzić do piekarnika.
Mix sałat płukamy, przekładamy do miski. Pomidorki oraz ogórka myjemy pod bieżącą wodą, pomidorki kroimy na pół, a ogórki w plasterki. Całość przekładamy do miski.
Sos przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polewamy przygotowaną sałatę, mieszamy.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz