14 kwietnia 2014

Między jednym, a drugim zajęciem ;)

Ostatnio na wszystko brakuje mi czasu.. Moja nowa „fucha” całkowicie pochłonęła mój wolny czas ;) I dobrze bo wreszcie robię to co kocham ;) Zresztą bądź co bądź, ale jadłospis oraz dietę łatwo ułożyć nie jest ;) Ale daję radę! To najważniejsze! Teraz przyszła pora na szybki (jak to zwykle przy małej ilości
czasu), smaczny oraz zdrowy podwieczorek :) A i obiecuję, że kolejny post ukaże się niebawem! Także bądźcie cierpliwi :)

Pieczywo żytnie z gotowanym indykiem oraz warzywami.

Składniki:
50 g pieczywa żytniego
100 g fileta z indyka
2- 3 kostki zamrożonego brykietu szpinaku
200 g zielonej fasolki szparagowej
4-5 pomidorki koktajlowe
przyprawy

Sposób wykonania:
Filet z indyka przyprawić wybranymi przez siebie przyprawami (dla mnie idealną przyprawą do tego dania jest przyprawa do indyka oraz mieszanka ziół). Szpinak, fasolkę oraz indyk ugotować na parze aż do uzyskania miękkości.
Pomidory można posypać również przyprawą do pomidorów lub po prostu mieszanką ziół.

Propozycja podania możecie jak zawsze znaleźć na zdjęciu poniżej. Smacznego!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz